Small Normal Big

Draw Destroy - Game For Girls


Description:

Create your character by drawing parts of him and his weapons, then start the fun.

Manual:

Mouse = Draw
A, W, S, D, Space = Move

Hoe eenvoudig is het om je eigen spel te creëren?


Zelf een spel maken. We hebben er allemaal wel eens over nagedacht. Of je nou met vrienden in de kroeg zit te brainstormen of zelf zit te dagdromen. Je creativiteit loslaten en spelenderwijs tot een eindresultaat komen. Wellicht kan het spel nog verkocht worden ook! Dat zou een droombaan zijn, maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken tijdens het creëren van een spel?   


Spelelementen


Bij het maken van een spel moet er rekening worden gehouden met verschillende elementen. Onder andere interessante en originele spel meganischmen, managed services en er moet de mogelijkheid zijn tot strategie. Ook is het belangrijk om een goede balans aan te brengen in het spel. Hierdoor maakt iedere speler kans om te winnen.  


Ontwerpen


Spelers moeten een prikkel voelen om het spel te willen spelen. Hierbij is storytelling erg belangrijk. Ook is het van belang om een persoonlijke artstyle te kiezen. Hierdoor wordt het spel unieker. Het is belangrijk om vooraf te beslissen hoe het spel gevisualiseerd gaat worden. Kies je voor een speelbord, kaarten of digitaal?Dit zijn erg moeilijke keuzes. 


Productie


Na het ontwerp is het belangrijk om na te denken over het productieproces. Hier liggen voor beginners misschien wel de grootste uitdagingen. Ga je je ontwerp doorverkopen aan een spellenmerk of ga je zelf een website maken om het spel te verkopen? Als je je spel verkoopt aan een spellenmerk is het niet meer jouw spel, maar als je het zelf gaat produceren loop je veel risico. Er moet namelijk gekeken worden naar prijs kwaliteit verhouding, waar worden de spellen gemaakt, hoe worden ze vervoert en waar worden ze verkocht?Dit is essentieel werk dat veel beginnende spelmakers zich niet realiseren.  


Al met al is het niet zo makkelijk om een goed gebalanceerd spel te maken. Het moet mensen prikkelen om te spelen, de mogelijkheid geven tot strategie en elke speler moet tot het einde van het spel kan hebben om te winnen. Daarnaast moet de storytelling van het spel ook aanslaan bij het publiek. Er moeten keuzes gemaakt worden over de artstyle en de vorm van het spel. Ga je voor kaarten, dobbelstenen of een speelbord? De prijs-kwaliteitverhouding moet ook gemaakt worden. Er moet besloten worden hoeveel spellen er gemaakt worden, waar ze verkocht moeten worden. Dit is een grote logistieke opgave. Een spel maken is zeker leuk, maar zeker niet eenvoudig. 

Draw Destroy Walkthrough: